ORVOSI PEMETEFŰ CUKORKA
Vény nélkül is kiadható A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
|
|
Orvosi pemetefű cukorka
Töltetlen kemény orvosi pemetefű cukorka
A cukorka az alábbi gyógynövények kivonatait tartalmazza:
Orvosi pemetefű (Marrubium vulgare): Hurutoldó, köhögéscsillapító, nyákoldó, izomlazító. Hatóanyagai légcsőhurut, torokgyík, asztma kezelésében eredményesek, serkentik az emésztést, a májműködést, nyugtató hatásúak, hashajtóként, féregűzőként is használhatók, gyorsítják a sebgyógyulást. Ekcéma és övsömör esetén is alkalmazhatók. Nyugtató hatásának köszönhetően kis adagjai szabályozzák a gyors, rendszertelen szívverést.
Kamilla (Matricaria recutita): Kivonata enyhíti az ideges nyugtalanságot, az emésztési panaszokat, kedvezően hat a hurutos, fekélyes betegekre. Allergiás panaszok megelőzésére, baktérium-, vírus- és gombafertőzésekre, fekélyekre jó. Serkenti a májsejtek regenerációját.
Lándzsás útifű (Plantago lanceolata): Húgyúti fertőzések, kötőhártya-gyulladás, hasmenés esetén alkalmazható. Köptető, köhögéscsillapító hatású. Nyákanyagai csökkentik a vér koleszterinszintjét.
Kőhárs (Tiliaceae): Virágkivonata serkenti az emésztést, oldja az ideges feszültséget, csökkenti a vérnyomást, elűzi az álmatlanságot, gátolja az érelmeszesedést. Izzasztó hatású, ezért kitűnően alkalmazható megfázás, influenza, fejfájás kezelésére.
Szagosmüge (Galium odoratum): Illat- és aromaanyagai kellemes, jellegzetes ízt, illatot, aromát biztosítanak a terméknek. Hatóanyagai véralvadásgátló hatásúak, ezért akadályozhatják a szívinfarktus kialakulását.
Származási hely: Magyarország. Száraz, hűvös helyen tartandó!
Összetevők:
cukor, glükóz szirup, ivóvíz, aromák, hordozó: talkum, kamilla, orvosi pemetefű, szagos müge, kőhárs, lándzsás útifű, kakaóvaj, színezék: növényi szén
Tápérték 100 g-ban: 75 g-ban:
Energiatartalom: 1498 kJ (359 kcal) 1124 kJ (269 kcal)
Fehérje: 0,0 g 0,0 g
Szénhidrát: 87,6 g 65,7 g
Zsír: 0,1 g 0,1 g
Allergia info: Nem tartalmaz allergén összetevőt.