CITROVITAL CSEPP
Vény nélkül is kiadható A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
|
|
Citrovital csepp – 25 ml
Jellemzés:
A Citrovital csepp grapefruitmag-kivonatot tartalmaz, amely természetes polifenolokban gazdag, és antioxidáns hatással is rendelkezik. Az antioxidánsok hozzájárulnak a szervezetünkben lejátszódó káros oxidatív folyamatok gátlásához.
CITROVITAL
Adagolási javaslat:
Naponta 3-szor 10 cseppet szénsavmentes gyümölcslébe, lehetőség szerint narancs vagy grapefruitlébe téve fogyasztani.
Figyelmeztetés:
Gyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A készítmény nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet, és az egészséges életmódot. Keserű ízű, csak hígított formában alkalmazható! Tömény formában a nyálkahártyát irritáló hatású. A grapefruitmag egyik hatóanyaga gyógyszer metabolizáló enzim bénító hatású, ezért jelentősen növeli egyes gyógyszerek hatását. Gyógyszert rendszeresen szedők kérdezzék meg orvosunkat grapefruitmag alkalmazásával kapcsolatban.
TUDTA?
A szervezetünkben zajló lebontó folyamatok során, úgynevezettszabad gyökökkeletkeznek, melyek a bennük lévő párosítatlan elektronok miatt erősen reakcióképes molekulák A szervezet egy bizonyos határon belül képes a sejtkárosító hatások kompenzálására, azonban túl erős támadással szemben ez a védekező képesség gyengülhet. A szabad gyökök jelenléte tehát egy természetes folyamat, mely akkor jelent veszélyt, ha számuk jelentős mértékben megnövekszik, illetve a szervezet kompenzáló képessége kimerül. Az antioxidáns vegyületeka szervezetben gyökfogóként működnek, ilyen módon csökkentik az oxidatív folyamatok során keletkező szabad gyökök káros hatásait (oxidatív stressz). Megkülönböztetünk első, illetve másodrendű antioxidánsokat. Az elsőrendűek lényegében semlegesítik a szabadgyököket, mert megszűntetik az instabil kémiai szerkezet (pl. tokoferolok, falvonoidok). A másodrendűek a szabadgyökök hatásának kitett élmolekulák szerepét veszik át (pl.citromsav, foszfolipidek). Hatékonyságuk jelentősen elmarad az elsődleges antioxidáns vegyületekkel szemben, hatásukat azonban fokozzák.