BIO-MARINE PLUS KAPSZ.
Vény nélkül is kiadható A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!
|
|
Bio-Marine Plus
Koncentrált halolaj készítmény 70% omega-3 zsírsav tartalommal
Az Omega-3 könnyen felszívódó, szabad zsírsav formában
B12 vitaminnal és folsavval kombinálva, mely támogatja az egészséges szív-érrendszert a homocisztein anyagcsere szabályozásával
Nagyon tiszta halolaj, jóval a szennyezettségi határérték alatt.
Puremax tanúsítvánnyal rendelkezik ( háromlépéses finomítási folyamat, ahol az olajat alaposan megtisztítják)
Tápanyagok 2 kapszulában:
Halolaj 1000,0 mg
ebből:
telített zsírsav 30,0 mg
egyszeresen telítetlen zsírsav 158,8 mg
többszörösen telítetlen zsírsav 812,0 mg
ebből: ?3 600,0 mg
ebből: EPA 380,0 mg
DHA 220,0 mg
Folsav 200,0 µg 100% RDA*
B12 vitamin 2,0 µg 200% RDA*
*RDA: felnőttek számára ajánlott napi bevitel.
Termékjellemzők
Adagolás: napi 2 kapszulát
(a halfogyasztástól függően)
étkezés közben bevenni.
Antioxidánsokkal együtt ajánlott alkalmazni.
Tárolás: szobahőmérsékleten, napfénytől védve.
Figyelmeztetések:
- az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne
lépje túl
- az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti
a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet
- a termék kisgyermekek elől elzárva tartandó.
Összetevők:
halolaj
zselatin
hordozók:
szilícium-dioxid
nedvesítőszer:
glicerin
színezék:
ammóniás karamell
vitaminok:
folsav, cianokobalamin (B12)
Mik azok az Omega-3 zsírsavak?
Az Omega-3 zsírsavak egy csoportja a többszörösen telítetlen zsírsavaknak, melyek főként a halakban található meg, név szerint az olyan olajos halakban, mint a hering, lazac vagy makréla. A két legfontosabb Omega-3 zsírsav az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA).
Két dán orvos Bang és Dyerberg az 1970-es években kimutatta, hogy a Grönlandon élő Eszkimók a nagymennyiségű hal és tengeri emlős fogyasztásának köszönhetően általánosan jobb egészségi állapotnak örvendenek, mint a dán populáció.* Ha nem fogyaszt halat, az Omega-3 zsírsav pótlása előnyös lehet abból a szempontból, hogy biztosítsa ezeknek a jótékony vegyületeknek a megfelelő mennyiségű bevitelét. Sőt, az lenne az ideális, hogyha az étrendünkben megfelelő egyensúlyban lennének az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak (a zsírsavak csoportja, mely a növényekben található meg). Szakértők úgy vélik, hogy az ideális bevitel az Omega-3 és Omega-6 zsírsavakból az 1:4 -es arány.
* Bang HO, et al. Acta Med Scand 1976;200:69-73.
Dyerberg J, et al. Lancet 1978 Jul 15;2(8081):117-9
Jótékony hatással van a szívre, agyra, és a látásra
Az EPA-nak és DHA-nak számos jótékony hatása van. Például napi 200 mg DHA bevitele hozzájárul az agy normális működéséhez, gyerekeknél és fiataloknál pedig a szemek és a látás normális fejlődéséhez. Felnőtteknél napi 250 mg DHA hozzájárul az agy és a szív normális működéséhez. A fent említett mennyiségek napi 2 (200mg) és 3 (250mg) kapszula bevételét jelentik.
Az Omega-3 zsírsavakra az összes sejtnek szüksége van, mivel biztosítják, hogy a sejtmembránok kellően rugalmasak legyenek, és megfelelő folyadéktartalommal rendelkezzenek. Mindkét funkció fontos a sejtek regenerálódásához.
A napi nagymennyiségű Omega-3 szedésének véralvadásgátló hatása van, mivel nehezebbé teszi a vér megalvadását. Ez bizonyos esetekben előnyös lehet, másokban pedig hátrányos - például műtétek kapcsán.
Szabad zsírsavak a Bio-Marine Plus-ban
A természetben az Omega-3 zsírsavak triglicerid formájában fordulnak elő, amelyeket szabad zsírsavakká kell bontani, különben az emésztőrendszerben nem lenne képes felszívódni. Ezt a folyamatot egy lipáz nevezetű emésztő enzim végzi. A Bio-Marin Plus az Omega-3 zsírsavat szabad zsírsav formájában tartalmazza, amely már készen áll a felszívódásra. Az Omega-3 zsírsav ennek a fajtájának az az előnye, hogy azoknál az egyéneknél is könnyen felszívódik, akiknél ez a lipáz nem működik megfelelően.
A Bio-Marine Plus jó kiegészítés azoknak, akik különböző okok miatt nem esznek megfelelő mennyiségű halat, és azoknak, akiknek extra tiszta és jól felszívódó halolajra van szükségük.
Mit jelent a "Plus"?
Az Omega-3 zsírsav mellett a Bio-Marine Plus folsavat és B12 vitamint is tartalmaz. Mindkét vitamin támogatja az Omega-3 jótékony hatását az egészség és a jól működő kardiovaszkuláris rendszer fenntartásában. A folsav szintén nagyon fontos az egészséges terhességért. Azoknak a nöknek, akik gyermekvállalási korban vannak és tervezik a teherbeesést, ajánlott a napi folsav bevitele a fogamzás kezdetétől legalább 3 hónapig.
A PureMax™ optimális tisztaságot garantál
A Bio-Marine Plus-ban található halolaj PureMax™- tanúsítvánnyal rendelkezik, ami nagyon magas tisztaságot garantál. A PureMax™ a világ egyik vezető szűrő és tisztító technológiája, melynek során eltávolítják az olyan nemkívánt részecskéket, mint a növényvédőszerek, nehézfémek, furánok (az ipari termelés erősen mérgező melléktermékei) stb. A PureMax™ tanúsítvány azt jelenti, hogy a vegyianyagtartalom messze elmarad a hivatalos küszöbértékektől, mely a hal és halolajkészítményeknél megengedett.
A PureMax™ tanúsítvány többek között még az alábbiakat is garantálja:
A maximális dioxin és furán tartalom 50%-kal alacsonyabb, mint az EU és a CRN* által meghatározott küszöbérték.
A maximális PCB tartalom legalább 90%-kal alacsonyabb, mint a CRN* által meghatározott küszöbérték.
A maximális higanytartalom legalább 90%-kal alacsonyabb, mint a CRN* által meghatározott küszöbérték.
*CRN (Council for Responsible Nutrition) egy hatalmas, széles körben elismert amerikai ágazati szervezet az étrend-kiegészítők gyártói minősítésére az Egyesült Államokban.
Bio-Marine Plus - kiemelt hírek
Egy finn tanulmány, melyet egy tudományos folyóiratban publikáltak* kimutatta, hogy azok az emberek akik naponta Bio-Marin-t szednek, ugyanolyan egészségügyi előnyökhöz jutnak, mint azok akik hetente 4-5 alkalommal fogyasztanak halat.
A Bio-Marine Plus 500 mg koncentrált halolajat tartalmaz kapszulánként, melyből 70% az omega-3 tartalom (35% EPA és 25% DHA).
A Bio-Marine Plus nagyon alacsony peroxid számmal rendelkezik annak köszönhetően, hogy az olaj hatékonyan védett az oxidáció ellen (avasodás)*) J. Agren et al. 1996; Eur. Journal of Clinical Nutrition 50;765-71.